ইংরেজি সাহিত্যAnglo-Saxon Period (450-1066) and Important Information

Anglo-Saxon Period (450-1066) and Important Information

-

- Advertisment -
- Advertisement -

Anglo-Saxon Period (450-1066)

This period started in 450 when Angles, Saxons and Jutes came to England from Germany and defeated the English tribes and started their reign. Anglo-Saxon people were mainly warriors, hunters and travelers. The poetry written between 450-1066 is called Anglo-Saxon poetry. Anglo-Saxon poetry was immensely influenced by Christianity.

It is religious, Pagan, myths and heroic deeds. There is a touch of Biblical stories in it. The lines of this poetry are generally love and unrhymed. Anglo-Saxon prose is mainly poetic. Theological! prose writings are seen in this period. Major Literary works of this period : “Beowulf”, The Seafarer”, “The Wanderer”, “The Husband Message”, “The Wife Lament”. “Anglo-Saxon Chronicles” are the remarkable literary works of this period.

Important Information

Anglo-Saxon period is the oldest period of English literature. Before the 7th century, the literature was not written and was completely oral. In the 7th century, Christian authorities established monasteries where the practice of the written literature began. Caedmon and Cynewulf are the two main poets of this age.

First epic of this period is-“Beowulf” “Beowulf” The earliest epic of English literature and the best among the Anglo-Saxon poetry. It was discovered as script but and no mention of the name of the writer. It is a narrative poem of 3183 lines and of two parts.

- Advertisement -

The first part deals with hero’s fight with Grendel and the second part deals with hero’s fight with Dragon. It was written probably in about 650 A.D. It is considered as a collection of heroic episodes. It has a clear Christian note.

MCQ Question Collection

01. ‘Beowulf” is-
a. an epic poem
b. an elegy
c. a novel
d. a burlesque

Correct Answer : an epic poem

02. Which one of the following is first long poem in English?
a. The Wanderer
b. Beowulf
c. The Seafarer
d. Dream of the Road

- Advertisement -

Correct Answer : Beowulf

03. What is the oldest period of English literature?
a. Anglo-Saxon period
b. Anglo-Norman period
c. Barren period
d. Middle English period

Correct Answer : Anglo-Saxon period

04. How many lines are there in ‘Beowulf ?
a. One thousand
b. two thousand
c. three thousand
d. four thousand

- Advertisement -

Correct Answer : three thousand

05. What is the first epic of Anglo Saxon period?
a. Beowulf
b. Paraphrase
c. Juliane
d. Le Morte d’Arthur

Correct Answer : Beowulf

06. Who wrote “Beowulf”?
a. Caedmon
b. Cynewulf
c. Venerable Bade
d. No mention of the name of the writer

Correct Answer : No mention of the name of the writer

07. How many parts were there in “Beowulf”?
a. One
b. Two
c. Three
d. Four

Correct Answer : Two

08. What was there in “Beowulf?
a. Moral to men
b. Envision to men
c. Moral Character
d. Mortality of men

Correct Answer : Envision to men

09. Anglo Saxon people were mainly
a. warriors
b. hunters
c. travellers
d. All

Correct Answer : All

10. Anglo Saxon poetry was immensely influenced by
a. Christianity
b. religion
c. myths
d. all

Correct Answer : Christianity

11. What were the remarkable literary works of this period?
a. Anglo Saxon chronicle
b. The wife Lament
c. The Seafarer
d. all

Correct Answer : all

12. What kind of book is ‘Beowulf’?
a. poem
b. prose
c. story
d. poetry

Correct Answer : poem

- Advertisement -
Bcs Preparation
Bcs Preparation
BCS Preparation is a popular Bangla community blog site on education in Bangladesh. One of the objectives of BCS Preparation is to create a community among students of all levels in Bangladesh and to ensure the necessary information services for education and to solve various problems very easily.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest news

মে দিবস সম্পর্কিত গুরুত্বপূর্ণ প্রশ্ন ও উত্তর [PDF]

মে দিবস সম্পর্কিত গুরুত্বপূর্ণ প্রশ্ন ও উত্তর নিয়ে নিচে আলোচনা করা হলো। আশা করি পিডিএফটি আপনাদের উপকারে আসবে। https://www.youtube.com/watch?v=6Lx2cHXcgss পিডিএফ...

মনোযোগ দাও প্রতিটি অধ্যায়ে

পৌরনীতি ও নাগরিকতা বিষয়ে ভালো করতে হলে বহুনির্বাচনি আর সৃজনশীল অংশে জোর দিতে হবে। এবারের পরীক্ষা হবে সংক্ষিপ্ত সিলেবাসে।...

অনুশীলন করো প্রতিদিন

হিসাববিজ্ঞান পরীক্ষায় খুব ভালো নম্বর তুলতে চাইলে নিচের টিপসগুলো মনে রেখো। নম্বর বিভাজন: পরীক্ষায় সৃজনশীল অংশে প্রশ্ন থাকবে ১১টি। ১১টি...

ব্যাকরণ অংশই বেশি গুরুত্বপূর্ণ

বাংলা দ্বিতীয় পত্রে ভালো করতে হলে কিছু নিয়মকানুন জেনে নাও। বাংলা দ্বিতীয় পত্রে রচনামূলকে ৪০ আর বহুনির্বাচনিতে ১৫ মোট ৫৫...
- Advertisement -spot_img

প্রতিটি প্রশ্নে প্রয়োজনীয় চিত্র আঁকবে

জীববিজ্ঞানের বহুনির্বাচনি অংশে ভালো নম্বরের জন্য সিলেবাসের সংশ্লিষ্ট অধ্যায়ের সংশ্লিষ্ট সংজ্ঞা, বৈশিষ্ট্য, উদাহরণ, চিত্রের বিভিন্ন অংশ ভালোভাবে পড়বে। সৃজনশীল...

ভালো করে বুঝে পড়ো পাঠ্যবইয়ের লেসনগুলো

ইংরেজি প্রথম পত্রের প্রশ্নের ধরন ও উত্তর লেখার কলাকৌশল নিয়ে আলোচনা করা হলো: ১. পার্ট—এ: রিডিং টেস্ট প্রথম অংশে (পার্ট-এ) ৩০...

Must read

মে দিবস সম্পর্কিত গুরুত্বপূর্ণ প্রশ্ন ও উত্তর [PDF]

মে দিবস সম্পর্কিত গুরুত্বপূর্ণ প্রশ্ন ও উত্তর নিয়ে...

মনোযোগ দাও প্রতিটি অধ্যায়ে

পৌরনীতি ও নাগরিকতা বিষয়ে ভালো করতে হলে বহুনির্বাচনি আর...
- Advertisement -

এই বিভাগের আরো পোস্ট